Axfast

Axfast signerar drygt 8 000 kvm med Deloitte i kv. Taktäckaren

Axfast har nyligen tecknat ett nytt 10-årigt avtal om drygt 8 000 kvm med Deloitte i kvarteret Taktäckaren, där Deloitte har varit hyresgäst i över 20 år. I det nya avtalet bibehåller Deloitte sin nuvarande storlek, men lokalen får en ny utbredning med ytor från bland annat Elekta, som tidigare under året flyttat till Hagastaden. Lokalerna kommer nu att byggas om för Deloitte för att skapa moderna och hållbara kontorslokaler som möter både dagens och framtidens behov. Som en del av uppgraderingen kommer Deloitte även att få en egen entré från Kungstensgatan 18.

Kv. Taktäckaren uppfördes i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet och var ursprungligen huvudkontor och fabrik till LM Ericsson, men inrymmer idag en blandning av kontor, hantverkslokaler, bostäder restauranger och butiker. Vid anpassningen av lokalerna till Deloittes verksamhet kommer byggnadens industrikaraktär bevaras, samtidigt som stor vikt läggs på hållbarhet och långsiktighet. Målsättningen är att skapa flexibla lokaler som möjliggör framtida förändringar utan omfattande ombyggnader. Materialvalen kommer att genomföras i enlighet med SundaHus och fastigheten kommer att certifieras enligt Breeam In-use. Ombyggnationen leds av mod:group.

Deloitte kommer att sitta kvar i kvarteret under ombyggnationen, med successiv inflyttning i de nya lokalerna under 2025/2026 i takt med att de färdigställs. När projektet är färdigställt tillskapas lokaler i spannet 500 – 3 600 kvm som kommer att erbjudas till befintliga och nya hyresgäster. Uthyrning påbörjas inom kort.  

Visa fastighet Taktäckaren 2 »

För mer information, kontakta:
Helena Weinz
Tel: 08-752 53 06